LinkedIn ATIM whatsapp 35   

+31(0)85 782 06 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Direct inschrijven!

Demand Planning & Forecasting

Word Certified Professional Forecaster en breng uw carrière naar een volgend niveau!

Accurate Forecast
Great Data

Bij Demand Planning & Forecasting komen veel verschillende zaken kijken. Zo staat het voorspellen van de toekomstige vraag naar producten en diensten centraal, maar ook het bepalen van de productie- en distributiemogelijkheden. Organisaties realiseren zich hoe belangrijk dit is voor hun succes. Met de opleiding Demand Planning & Forecasting krijgt u stap voor stap inzicht in de bepalende processen en technieken die hier bij komen kijken.

Demand Planning & Forecasting bestaat uit drie onderdelen:

  1. Demand forecasting: de schatting van de hoeveelheid van een product of dienst dat consumenten af zullen nemen.
  2. Demand planning: een prognose die bekende beperkingen en andere mogelijke bijbehorende effecten die als gevolg van externe gebeurtenissen, capaciteiten (productie of logistiek) of veranderende prioriteiten weerspiegelt.
  3. Demand management: het beïnvloeden van de vraag door toevoeging (of annulering) van bepaalde activiteiten, de verhoging of verlaging van de prijs, de rantsoenering of de verdeling van de voorraad.

Breng uw carrière naar een volgend niveau door de opleiding Demand Planning & Forecasting te volgen bij ATIM Academy. Na afloop van de opleiding Demand Planning & Forecasting kunt u onder andere de toekomstige vraag naar uw producten beter voorspellen, de leverprestatie aan uw afnemers verbeteren en tevens uw voorraadniveaus verlagen. Tot slot kunt u nóg beter de verkoop en productie op elkaar afstemmen.

U kunt op twee manieren deelnemen aan het examen: via ATIM of IBF. Lees hier meer over de mogelijkheden en de verschillen in examenkosten.