LinkedIn ATIM whatsapp 35   

+31(0)85 782 06 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is Lean?

Inschrijven examens

Kortom is de lean filosofie: "leren werken zonder verspilling". Het is een wereldwijde bewezen en toegepaste verbetermethodiek gericht op het continue verbeteren van bedrijfsprocessen. Het staat voor het zó inrichten van processen dat je de maximale waarde voor de klant realiseert met zo min mogelijk verspilling. Doordat verspillingen voorkomen worden, gaan de operationele kosten omlaag, wat weer leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat.

Lean is erg populair, dit komt vooral door het feit dat er niet veel andere bewezen methodes zijn die zich én focussen op de klant én op efficiencyverbetering én de mogelijkheid biedt om niet alleen top-down te verbeteren, maar ook bottom-up. Wat betreft bedrijfsverbeteringen, ligt de focus van oudsher op het verbeteren en optimaliseren van een specifiek onderdeel van het bedrijf. Als je vanuit het perspectief van de totale value chain verspillingen detecteert en elimineert, bespaart dit inspanning, geld en tijd. Door het verbeteren van de value chain stijgt de klanttevredenheid en gaan medewerkers met meer plezier naar het werk toe. 

ATIM organiseert de theoretische Yellow Belt, Green Belt, Black Belt en Champion examens van het IIBLC®. Wilt u sneller op veranderende klantwensen reageren en streven naar maximale winst? Bekijk dan een van onze Lean opleidingen. 

Yellow Belt2

 LEAN YELLOW BELT

Leer in één dag alle basisprincipes van Lean. Yellow Belt is zeer geschikt om binnen de organisatie een breed draagvlak te creëren. Met een Yellow Belt certificering heeft u het doel van Lean helder voor ogen en begrijpt u wat uw rol is binnen projecten.

Direct Inschrijven button TP

2000px Green belt.svg

 LEAN GREEN BELT

De Lean Green Belt opleiding geeft u een beter inzicht in verspillingen binnen bedrijfsprocessen
en leert u wat Lean kan betekenen binnen uw werk en organisatie. Na de training bent u in staat om de Lean methodiek toe passen in uw eigen werkomgeving.

Direct Inschrijven button TP

Black Belt

 LEAN BLACK BELT

Tijdens de Black Belt opleiding gaat u nog dieper in op het toepassen van de Lean filosofie en daarmee problemen in processen op kan sporen, analyseren en verminderen.

 

Direct Inschrijven button TP

Lean opleidingen

Lean Yellow Belt | Voor iedereen die bij gaat dragen aan een verbeterproject-of initiatief

Lean Green Belt | Voor projectleiders en beroepsverbeteraars die verbeterprojecten of -programma's gaan uitvoeren

Lean Black Belt | Voor senior verbeterproject-leiders

Lean Examen | Start met Yellow Belt of Green Belt en bouw uit naar Champion in Lean