CSCA

Certified Supply Chain Analyst

Wil je supply chain analyst worden? Dan is de CSCA Certified Supply Chain Analyst opleiding wat je zoekt. CSCA is een internationaal erkende logistieke Hbo-opleiding van ISCEA waar je de basisprincipes van supply chain analyse leert.

Prijs

Vanaf €1.100,-

Duur

Eigen tempo

Studievorm

E-learning of zelfstudie

De opleiding bevat vier modules:

Module 1: Foundational topics
Module 2: Planning and strategy
Module 3: Tactical considerations
Module 4: Related topics

Meer informatie over de inhoud van opleiding

In onze opleidingsbrochures staat alles wat je moet weten over de opleiding. Via onderstaande knop kun je vrijblijvend een brochure aanvragen.

Brochure aanvragen

 • Supply chain- professionals op instapniveau
 • Organisaties die behoefte hebben aan een gemeenschappelijke basistaal voor hun supply chain-team
 • Individuen die betrokken zijn bij supply chain-verbeteringsprojecten of systeemimplementatie (bijv. ERP, Lean, enz.)
 • Proactieve werknemers die willen opvallen in de ogen van recruiters of huidige werkgevers

Certificering

De CSCA-opleiding is opgesteld door The International Supply Chain Education Alliance (ISCEA). De ISCEA is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat wereldwijd supply chain professionals certificeert. Jouw certificering bij de ISCEA maakt van jou een branche-expert

Zelfstudie

Kies je voor zelfstudie of E-learning dan kun je beginnen wanneer je wil. Bij zelfstudie ontvang je de studiematerialen om de opleiding te doorlopen. Deze zijn in het Engels.

E-learning

Kies je voor e-learning dan sturen wij je de studiematerialen (in het Engels) en kun je gebruik maken van 2 uur aan contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail, Skype of telefonisch.

Oefenexamen

 • Duur: 30 minuten
 • Aantal vragen: 25 – multiple choice
 • Examinatie: Online (USA)
 • Planning: wordt ingepland op de laatste lesdag

Eindexamen

 • Looptijd: 120 minuten
 • Aantal vragen: 100 – multiple choice
 • Examinatie: Online (USA)
 • Planning: wordt ingepland op de laatste lesdag

De kosten voor het volgen van de opleiding(en) zijn weergegeven in de onderstaande tabel en zijn exclusief 21% btw, maar inclusief lesmateriaal en eerste examen.

E-learning € 1.450,-*
Zelfstudie € 1.100,-*
1ste herkansing examen  Gratis (binnen 30 dagen)
2de herkansing examen €250,- (binnen 30 dagen)
3de herkansing examen €250,- (binnen 30 dagen) 

Btw-vrijCRKBO

Volg je de opleiding particulier? We kunnen je btw-vrij factureren. Investeer in je toekomst, vraag naar de mogelijkheden.

 

 

CSCA programma

Het realiseren van een supply chain analyse en de daaruit voortvloeiende processen blijkt echter niet makkelijk. Het is geen “one size fits all” benadering. Wat succesvol is voor de ene organisatie is niet per definitie succesvol voor een ander. In deze veranderende tijden vraagt de markt om telkens goede analyses te maken. Het is belangrijk dat je organisatie goed kan inspelen op veranderingen.

Tijdens de Certified Supply Chain Analyst opleiding komen fundamentele onderwerpen aan bod, zoals sourcing, de rol van voorraad in supply chains, MRP en transport. Ook zullen gerelateerde onderwerpen zoals teamdynamiek, duurzaamheid, lean en continue verbeteringstools gepresenteerd worden.

Wij bieden deze opleiding in de varianten e-learning en zelfstudie aan. Wij sturen je de studiematerialen (in het Engels). Je kunt daarbij gebruik maken van 2 uur aan contactmomenten met onze docent op een vastgesteld tijdstip (in onderling overleg). Dit kan per e-mail, Skype of telefonisch. Onze opleiding bereid je grondig voor op de CSCA examen, geeft inzicht in de theorie en stelt je in staat om de theoretische concepten toe te passen in de eigen praktijksituatie.

ISCEA certificering

De opleiding is opgesteld door The International Supply Chain Education Alliance (ISCEA). De ISCEA is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat wereldwijd supply chain professionals certificeert. Jouw certificering bij de ISCEA maakt je industrie-expert.

Voor wie

 • Supply chain- professionals op instapniveau
 • Organisaties die behoefte hebben aan een gemeenschappelijke basistaal voor hun supply chain team
 • Individuen die betrokken zijn bij supply chain-verbeteringsprojecten of systeemimplementatie (bijv. ERP, Lean, enz.)
 • Proactieve werknemers die willen opvallen in de ogen van recruiters of huidige werkgevers