LinkedIn ATIM whatsapp 35   

+31(0)85 782 06 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Forecast Pro TRAC 

Meer informatie

Snel, eenvoudig en betrouwbaar forecasten! 
Gemakkelijk te leren en eenvoudig in gebruik.

 

Bekijk uw forecast op welke manier u wilt

Forecast Pro TRAC is het nieuwste product van de Forecast Pro softwarefamilie en ons meest veelomvat­tende product tot nu toe. TRAC is, ter ondersteuning van het S&OP-proces van uw organisatie, de perfecte oplossing voor een breed scala aan zakelijke forecasting-behoeften inclusief demand forecasting, team forecasting en forecasting en rapportering. Forecast Pro TRAC combineert alle kwaliteiten op het gebied van forecasting, grafische voorstellingen, rapportage en harmonisering. U vindt in het programma ook de geavanceerde datavisualisatie en analytische instrumenten die u nodig hebt voor het uitvoeren van een volledig forecasting-proces van wereldklasse.

Forecast Pro TRAC stelt u in staat uw gegevens en forecasts te bekijken in elke maateenheid die u wilt. Een simpel drop-downmenu laat u onmiddellijk switchen tussen maateenheden die van belang zijn voor uw organisatie, zoals euro's, verkochte eenheden of pallets.

Herschik uw hiërarchieën

Met het krachtige ‘herschikkings’-vermogen van Forecast Pro TRAC kunt u hiërarchieën onmiddellijk herschikken met slechts een paar klikken. Moet u een rapport genereren dat forecasts op productniveau laat zien, uitgesplitst per klant? En vervolgens een ander rapport dat forecasts op klantniveau laat zien, uitgesplitst per product? Geen probleem!

Focus op de items die uw aandacht behoeven en die de grootste impact hebben

Met de flexibele uitzonderingenrapportering van Forecast Pro TRAC kunt u uitzonderingen automatisch markeren, zodat u niet handmatig een lange lijst van items hoeft na te lopen; niemand houdt van het gevoel om te zoeken naar een naald in een hooiberg! De rapporten zijn eenvoudig op maat te maken, zodat deze verschillende prestatieparameters laten zien. Daarbij kunt u denken aan forecast versus historie of een actuele forecast die buiten een van tevoren gedefinieerde orde van grootte valt. Wij bieden u een snelle manier om potentiële probleemgebieden te identificeren.

Accuracy tracking

Bekijk de forecast-resultaten en meet deze tegen de werkelijke resultaten voor een continue vooruitgang. Forecast Pro TRAC houdt een archief bij van eerdere voorspellingen. Hierdoor is het mogelijk om zowel forecast vs. actuals te vergelijken als forecast vs. vorige forecast. Dit kan met behulp van de zogenaamde 'waterfall reports'.

Team forecast

Voeg een aantal forecasts samen tot een totaal. Maak grote projecten beperkt toegankelijk, waardoor werken in teams eenvoudiger wordt. Ieder maakt voor zijn eigen productgroep/regio zijn eigen forecast en een coördinator voegt deze samen om het totaal te beheersen

We zijn verheugd om Forecast Pro TRAC versie 7 aan te kondigen!

Versie 7 introduceert drie belangrijke nieuwe functionaliteiten: Machine Learning, Product Mapping en Forecast Value Add Reporting.
Aanvullende softwareverbeteringen zijn onder meer de mogelijkheid om externe rijen naar Excel-samenwerkingsbladen te exporteren, itemspecifieke berekeningsrijen toe te voegen aan het opheffingsraster, naadloos te werken aan multinationale projecten, niet-opgeslagen projecten te herstellen en nog veel meer.
Daarmee wordt het programma nòg gebruiksvriendelijker. 
Wat is nieuw?
Machine Learning:Machine learning
 • Met de nieuwe automatische Machine Learning (ML)-modellen van Forecast Pro hoeft u geen datawetenschapper meer te zijn om nauwkeurige ML-gebaseerde prognoses te maken. De modellen zijn volledig geïntegreerd met Expert Selection, dus het produceren van betrouwbare prognoses is eenvoudiger dan ooit.
 • Forecast Pro TRAC v7 implementeert Extreme Gradient Boosting Decision Trees en bevat een vooraf gedefinieerde set functies waarmee u volledig automatisch univariate modellen kunt bouwen.
 • Als u extra functies definieert in in de vorm van verklarende variabelen of gebeurtenisschema's, bepaalt het ML-algoritme automatisch of ze de voorspellingen zullen verbeteren en nemen ze op wanneer ze dat doen.
Klik hier voor de Machine Learning-video
 

Product Mapping:

 • Product Mapping (ook bekend als Item Supersession) is uiterst nuttig in een groot aantal verschillende situaties, waaronder het voorspellen van
  vervangende producten, het introduceren van productlijn-uitbreidingen, de overgang naar nieuwe magazijnen, enz.
 • Het concept is eenvoudig. U maakt een "prognosegeschiedenis" door de geschiedenis van bestaande en/of beëindigde items in kaart te brengen in de nieuwe items die u wilt voorspellen.
 • Met Forecast Pro kunt u uw producttoewijzingen interactief definiëren binnen het product of het proces automatiseren via invoerbestanden.

Klik hier voor de video Product Mapping

Forecast Value Add Reporting:

 • Forecast Value Add (FVA) stelt u in staat de nauwkeurigheid bij elke stap van uw prognoseproces te volgen.
 • Met FVA Reporting kunt u de statistische prognose, definitieve prognose en/of specifieke overschrijvingen vergelijken met wat er werkelijk is gebeurd. Het biedt een overzicht in één oogopslag om u te helpen snel te identificeren welke stappen of deelnemers in uw prognoseproces waarde toevoegen en welke uw prognoses minder nauwkeurig maken.
 • Met wereldwijde FVA-rapporten kunt u snel inzoomen op items of groepen die uw aandacht nodig hebben. Artikelspecifieke FVA-rapporten bieden een diepgaand inzicht in specifieke eindproducten of groepen.

Klik hier voor de Forecast Value Add Reporting-video

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van Forecast Pro in uw organisatie. 

Meer informatie?

Klik hier om meer informatie aan te vragen.

Stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw datareeks naar ATIM en wij maken voor u een demo-analyse met Forecast Pro TRAC.