LinkedIn ATIM whatsapp 35   

+31(0)85 782 06 88
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Whitepaper afbeelding Master data management - Vereenvoudig & beheer

Het belang van data neemt alleen maar toe. De hoeveelheid data groeit. BIG data is nu al een normale term aan het worden. Data Science, data analytics en andere technieken om data om te zetten naar informatie of inzicht, zodat er overzicht ontstaat binnen de processen of trends, krijgt een hogere prioriteit. Er zijn bedrijven die met speciale producten komen om dit mogelijk te maken. Ook breiden de dienstverleners hun portfolio uit naar dit werkgebied. Dit boekje probeert in eerste instantie om een start te maken met het overzicht van Master Data. Dit zijn de stabiele data-elementen waarop de transacties (dynamische data) worden gebaseerd. Hierover zijn veel boeken geschreven, maar nu wordt de relevantie hoger.

Download  Download whitepaper "Master data management - vereenvoudig & beheer"

COVID 19 Geïntegreerde pipelining of inclusie?

Te midden van de achtergrond van COVID-19, de politieke onzekerheden, Brexit van 2020 vestigden wijdverbreide protesten de aandacht op raciale en culturele ongelijkheden. Voor veel bedrijfsleiders in meerdere bedrijfstakken was 2020 een jaar van opschudden met veel zaken. Na initiële schok, kwam de ratio terug en ging men ook kijken naar de eigen bedrijfsvoering. Wat voor lering kan eruit getrokken worden. Er werd bijna niet meer gereisd, investeringen nogmaals tegen het licht gehouden e.d. de ratio nam de overhand en EBIT keerde ten goede voor vele bedrijven. De horeca, evenementen, culturele sector hebben het zwaar. Maar toch valt het aantal insolventie gevallen en werkloosheidscijfers mee in 2020. Het werkloosheidpercentage bedraagt nu zo’n 4%. Bij het begin van de pandemie was de verwachting dat het richting de dubbele cijfers zou gaan. Komt de klap in 2021, is nu de vraag?

Download Download Whitepaper "Geïntegreerde pipelining of inclusie?"


 forecasting Vijf stappen tot een effectieve demand planning.

Forecasting beïnvloed elk aspect van de Supply Chain Triangle. De beïnvloeding is van positieve aard wanneer goed uitgevoerd, uiteraard. Echter gaat dit in de praktijk vaak mis en resulteert het in nadelen. De nadelen zijn welbekend, maar vinden alsnog plaats. Met deze whitepaper willen wij u graag een methode laten zien die leidt tot effectieve demand planning.

Download Download Whitepaper "Vijf stappen tot een effectieve demand planning"


Recente economische ontwikkelingen

 

 

Wat hebben we geleerd in Nederland?
Recente economische ontwikkelingen

Onze economie groeit harder dan verwacht. In het jaar 2014 werd het herstel duidelijk zichtbaar, met name het vierde kwartaal was positief te noemen met een groei van 0,8 procent. De afgelopen zeven jaren waren zwaar; met name 2009, 2012 en 2013 waren de duidelijkste krimpjaren. Onze economie draait op export, investeringen vanuit het bedrijfsleven en de overheid, maar ook uit consumentenbestedingen.

Download Download Whitepaper "Wat hebben we geleerd in Nederland?"


Distribution centre J SainsburysDevelopment XXL Distribution centers: "Logistics real estate is hot"

DC’s, or more in general the logistics real estate, have not been interesting for investors over the last decades. Normally it was a storage warehouse with a few dock shelters or a cross docking center with around all kind of dock shelters.
Now they have become more grown up, with more functionalities with a head office function. 

 Download Download whitepaper Development XXL Distribution centers


Game changing trendsGame Changing Trends

De wereld verandert voortdurend. Sommige veranderingen hebben echter een veel grotere impact dan andere. Deze zogeheten "Game Changers" veranderen de manier van werken en denken in de "Business". Zij grijpen in op het businessproces, het productieproces en de functies, en/of openen mogelijkheden die voorheen niet beschikbaar waren. Game Changers veranderen het spel. Niet inspelen op Game Changers kan dodelijk zijn voor een organisatie. In dit artikel leest u een aantal belangrijke trends in de Supply Chain en hun impact op het bedrijfsresultaat en de aandeelhouderswaarde of de "triple bottumline".

Download Download whitepaper Game Changing Trends


Ontwikkelingen in Supply Chain en LogistiekOntwikkelingen in Supply Chain en Logistiek

Tijdens de gehouden CSCMP conferentie van 2013 in Denver, Colorado zijn verschillende presentaties gegeven over ontwikkelingen in de Supply Chain. De presentaties zijn gebaseerd op onderzoeken van universiteiten, onderzoekbureaus en enquêtes onder professionals die ook in 2015 nog steeds van toepassing zijn. In dit artikel zijn enkele punten uitgekozen die de trends weergeven en een belangrijke rol zullen spelen de komende jaren. 

Download Download whitepaper Ontwikkelingen in Supply Chain en Logistiek